Info over het coronavirus en uw verblijf

Laatst bijgewerkt: 12 mei 2021

Bij BungalowSpecials staat ieders gezondheid op de eerste plaats en volgen we de situatie rondom het coronavirus dan ook op de voet. Middels deze pagina houden we u up to date over het laatste nieuws m.b.t. de reisbranche. Hieronder beantwoorden we de veelgestelde vragen over de gevolgen van het coronavirus op uw verblijf.


Coronamaatregelen op vakantieparken

Heeft u vragen over de maatregelen die een vakantiepark heeft getroffen?

Dan adviseren wij u om direct contact op te nemen met het desbetreffende vakantiepark. Waarom? Omdat dit de snelste manier is om een antwoord te verkrijgen. De contactgegevens van het vakantiepark kunt u terugvinden in uw reserveringsbevestiging.

Bent u uw reserveringsbevestiging kwijt? Deze kunt u gemakkelijk opnieuw aanvragen via deze link.

Echter kunt u er van uitgaan dat de vakantieparken hun verantwoording nemen en de nodige veiligheidsmaatregelen treffen. Zo wordt er bijvoorbeeld extra goed schoongemaakt om de hygiëne te waarborgen. Ook zijn er regels voor groepen om te voorkomen dat er onverantwoorde situaties ontstaan. Verder mogen vakantieparken maar een percentage van hun een maximale capaciteit aanbieden en geldt er op sommige vakantieparken een maximale bezetting van één huishouden per accommodatie.

Leestip: Getroffen coronamaatregelen door vakantiepark-ketens

Welke vakantieparken en voorzieningen zijn er open?

Nederland: De vakantieparken in Nederland zijn open. Hier kunt u er van uitgaan dat vakantieparken de juiste maatregelen hebben getroffen om het voor zowel u als de medewerkers veilig te houden. Wanneer een vakantiepark open is, zal deze ook te boeken zijn via BungalowSpecials. Wilt u meer informatie of heeft u vragen over welke voorzieningen open en/of gesloten zijn? Neem dan contact op met het desbetreffende vakantiepark.

Update: als de cijfers het toelaten zullen de buitenfaciliteiten met ingang van 19 mei 2021 onder voorwaarden open mogen. Binnenruimtes, zoals een faciliteit binnen, blijven tot op heden gesloten.

Ook in België, Frankrijk en Spanje zijn de vakantieparken weer geopend. Met ingang van 17 mei 2021 gaan er ook weer parken open in Duitsland. Let wel op dat het het verschilt per regio of een park open mag en wat daarbij de geldende maatregelen zijn.

Is het verstandig om naar een vakantiepark af te reizen wegens het coronavirus?

Die beslissing kunnen wij niet voor u maken. Met de hele reissector staan we in contact met het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zodat we altijd over de juiste en laatste informatie beschikken. Bij BungalowSpecials volgen wij de adviezen van het RIVM strikt na.

Let op: houd er rekening mee dat de overheid heeft beslist dat het dragen van mondkapjes weer op veel openbare ruimten en publieke gebouwen verplicht is. Denk hierbij aan de supermarkt of het hoofdgebouw op het vakantiepark. Wie geen mondkapje draagt, kan een boete tegemoet zien.

 

Annuleren en wijzigen

Kan ik mijn boeking nog wijzigen?

Wij hebben natuurlijk het liefst dat u uw boeking wijzigt naar een nieuwe aankomstdatum in plaats van dat u deze annuleert. Waarom? Omdat u op deze manier een steentje bijdraagt aan het behouden van de toerismesector en natuurlijk het voortbestaan van BungalowSpecials.

Wilt u uw boeking wijzigen, dan adviseren wij u contact met BungalowSpecials op te nemen. Wij bespreken dan met het vakantiepark of het mogelijk is om uw boeking te wijzigen naar een nieuwe aankomstdatum. Let wel: of u uw boeking kunt wijzigen is afhankelijk van de voorwaarden van het vakantiepark en de uiteindelijke beslissing die zij hierin nemen.

Kan ik mijn boeking wijzigen naar een onbekende datum?

Nee, dat kan niet. Bij een wijziging van een boeking, is er altijd een nieuwe datum nodig. 

Ik wil mijn boeking graag annuleren, kan dat?

Uw reservering annuleren, doet u gemakkelijk zelf:
1. Open uw reserveringsbevestiging (deze heeft u via de mail ontvangen)
2. Ga naar ‘Reservering annuleren’ en klik op de link
3. Bevesting dat u uw reservering wilt annuleren. En klaar is Kees! 

Let op: uw reservering is pas geannuleerd wanneer u deze stappen heeft doorlopen en een annuleringsbevestiging heeft ontvangen. 

Goed om te weten: bekijk altijd even de annuleringsvoorwaarden of het nog mogelijk is om uw reservering kosteloos te annuleren. Wanneer de annuleringsvoorwaarden niet meer van toepassing zijn, heeft u geen recht op teruggave van het reeds door u betaalde bedrag. Mocht het vakantiepark alsnog instemmen met het annuleren van uw reservering, moet u er rekening mee houden dat zij hier extra kosten voor kunnen rekenen én het mogelijk is dat u het reeds betaalde bedrag eventueel terug krijgt in de vorm van een voucher. 

Eventuele kosten van een afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering zijn niet terug te vorderen. Daarnaast worden eventuele transactiekosten nooit teruggestort. 

Voor meer informatie over een afgesloten reis- en/of annuleringsverzekering verwijzen we u door naar Allianz.

Ik ben mijn reserveringsbevestiging kwijt

Deze kunt u gemakkelijk opnieuw aanvragen via onze contactpagina op de website.

Leestip: Reserveren met flexibele boekingsvoorwaarden

 

Contact met BungalowSpecials

We helpen u graag verder en proberen u zo snel mogelijk te voorzien van een antwoord. Kan uw vraag niet wachten? Om je nog sneller van dienst te kunnen, adviseren wij u om de veelgestelde vragen op deze pagina goed door te lezen. Vaak staat uw antwoord hier al tussen.

Mocht toch blijken dat u uw antwoord hier niet tussen staat, dan kunt u uiteraard contact met ons opnemen.