Vakantie in augustus

Heb jij nog geen idee waar jij voor vakantie in augustus heen wilt? Met de uitgebreide selectie van vakantieparken in augustus is de keuze enorm. Gebruik de handige filters en vind aan de hand van gewenste voorzieningen en/of budget jouw ideale bestemming voor een verblijf in een vakantiehuisje in augustus!

Dé beste deals van vandaag

Ontdek welke deals wij voor jou geselecteerd hebben

Vakantie in augustus

Ga op vakantie in augustus

Wil jij op vakantie in augustus? Dan ben je niet de enige. Augustus staat bekend als dé vakantiemaand bij uitstek. In deze maand zijn veel Nederlanders vrij en trekken er daarom dan ook graag op uit. Dat er meerdere mensen zijn die het liefst genieten van een verblijf dichtbij of een zonvakantie in augustus, blijft niet onopgemerkt. Zo moet je er rekening mee houden, dat als hij een vakantie in augustus boekt, het vaak topdrukte is op de meeste wegen en op alle vliegvelden. Echter moet dat je niet laten tegenhouden om een vakantiehuisje in augustus te huren. Op veel vakantiebestemmingen in het binnen- en buitenland geniet je tijdens je in augustus namelijk van de nodige zonzekerheid. Ook is het overal gezellig druk. Kortom, hét ideale vakantiegevoel!

Zonvakantie in augustus: hier schijnt de zon!

Voor een zonvakantie in augustus hoef je niet ver te reizen met de auto, trein of het vliegtuig. Ook vakantiebestemmingen zoals Nederland, Belgie, Duitsland en Oostenrijk geven voor een vakantie in augustus namelijk de nodige zongarantie. Wil jij tijdens jouw vakantie extra zeker zijn van de zon? Dan kun je het beste met auto op vakantie naar Frankrijk of in Zuid-Europese landen als Spanje en Italië een vakantiehuisje in augustus huren.

Kan ik een goedkope vakantie in augustus boeken?

Een goedkope vakantie in augustus vinden is helaas niet zo eenvoudig als het lijkt. De maanden juli en augustus zijn namelijk altijd de ‘duurste’ vakantiemaanden. Dit is vanwege de schoolvakanties en de bouwvakvakantie. Kinderen op in het basis- en voortgezet onderwijs hebben vrij en veel bouwbedrijven door het land heen zijn dicht in verband met vakantie. Door die grote vraag voor een vakantiehuisje in augustus liggen de prijzen voor een verblijf op een vakantiepark dan ook gemiddeld hoger. Echter kan je, als je het een beetje slim aanpakt, goedkoper op vakantie in augustus. Ga bijvoorbeeld eens op zoek naar een goedkopere vakantiestreek. Want: hoe populairder de vakantiebestemming, hoe hoger de prijs! Hetzelfde geldt voor een bungalowpark met veel parkfaciliteiten. Heeft het park veel voorzieningen? Dan ben je in de meeste gevallen duurder uit voor jouw vakantie in augustus. Als bovenstaande twee suggesties geen optie zijn om te laten vallen, kan je ook geld besparen door een kijkje te nemen bij ‘wegens annulering vrijgekomen’ of door op het allerlaatste moment een last minute in augustus te boeken. Zit jij niet vast aan de bouwvak of schoolgaande (klein)kinderen? Vermijd dan de duurste periode in het hoogseizoen en kies ervoor om een verblijf in juni of september te boeken.

Met kinderen naar een vakantiehuisjes in augustus

Heb jij een schoolgaand kind of kleinkind? Dan is het huren van een vakantiehuisje in augustus al snel noodzakelijk. Hoewel kinderen al snel tevreden zijn, helpen wij je graag het perfecte kindvriendelijk park vinden voor jouw volgende vakantie in augustus. Zo hebben wij op BungalowSpecials een groot aanbod aan vakantieparken met zwembad, natuurplas en/of indoor speelparadijs. Is er ook nog een animatieprogramma aanwezig op het bungalowpark? Dan heb jij tijdens jouw vakantie helemaal geen omkijken meer naar ze!