Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de veel gestelde vragen met daarbij ons antwoord.

naar boven

Top 10 veelgestelde vragen

Is een reservering naderhand nog te wijzigen? Wijzigen vanwege het Coronavirus, kijk dan hier >

Om een reservering te wijzigen (bijvoorbeeld naar een andere aankomstdatum) kunt u via dit contactformulier gemakkelijk contact met ons opnemen. Wanneer u verhinderd bent op de geboekte datum kijken we samen naar een alternatieve datum. Wijzigingen met betrekking tot het aantal personen, de datum en/of het type accommodatie zijn altijd op aanvraag en alleen mogelijk indien het bungalowpark hiervoor akkoord geeft (afhankelijk van de voorwaarden).

BungalowSpecials berekent geen wijzigingskosten. Wel kan het zijn dat het vakantiepark een extra bedrag in rekening brengt (afhankelijk van het soort wijziging). Mocht het vakantiepark kosten rekenen, dan worden de kosten vanzelfsprekend altijd met u overlegd.

Hoe kan ik een reservering annuleren? Annuleren vanwege het Coronavirus, kijk dan hier >

Het annuleren van een boeking kunt u heel gemakkelijk zelf:
1. Open de reserveringsbevestiging
2. Scroll naar het stukje "Reservering annuleren?"
3. Klik op de link
4. Bevestig dat u de boeking definitief wilt annuleren
Let op: de reservering is pas geannuleerd wanneer u deze stappen hebt doorlopen en een annuleringsbevestiging hebt ontvangen. Op reserveringskosten en/of een afgesloten annuleringsverzekering is geen restitutie mogelijk.

Goed om te weten: het bungalowpark zal in de meeste gevallen annuleringskosten in rekening brengen. De hoogte van het verschuldigde bedrag is afhankelijk van het termijn waarop u annuleert. Wij adviseren om deze reden altijd om bij het maken van een reservering een annuleringsverzekering af te sluiten.

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn reservering? Binnen een half uur na het reserveren ontvangt u een bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Wanneer u binnen een half uur geen e-mail ontvangen hebt, controleer dan uw ongewenste mail. Mocht ook in uw ongewenste mail de bevestiging niet te vinden zijn, dan kunt u een nieuwe aanvragen in het aangewezen blok onderaan de contactpagina

Wanneer moeten de verblijfskosten van mijn reservering worden betaald? De betalingsvoorwaarden verschillen per vakantiepark. U kunt de betalingsvoorwaarden van het geboekte vakantiepark terugvingen op u reserveringsbevestiging. Mocht u er dan nog vragen over hebben, adviseren wij u direct contact op te nemen met het vakantiepark. 

Prijzen en beschikbaarheid van accommodaties kunnen per dag verschillen; hoe kan dat? De prijzen van de aangeboden accommodaties zijn opgebouwd uit flexibele tarieven. Bungalowparken kunnen 24 uur per dag hun prijzen en beschikbaarheid aanpassen op BungalowSpecials. De actuele prijzen en beschikbaarheid vindt u terug op de detailpagina van het betreffende bungalowpark.

Hoe weet ik welke specifieke faciliteiten aanwezig zijn in de accommodatie? De aanwezigheid van bepaalde faciliteiten, zoals een open haard of specifieke keukenapparatuur, zijn afhankelijk per bungalowpark en accommodatietype. Meer informatie over de aanwezigheid van deze specifieke faciliteiten kunt u vinden bij de omschrijving van het park of de accommodatie. 

Kan ik een bungalow met een speciale voorkeur reserveren? U kunt tijdens het boeken een voorkeur opgeven. Deze zal naar het vakantiepark worden verzonden, zodat zij op de hoogte zijn van de wens en hier rekening mee kunnen houden. Het kan zijn dat voor bepaalde wensen (zoals de ligging van een huisje) een toeslag geldt. Hoewel het vakantiepark altijd rekening probeert te houden met uw wensen, is een voorkeur echter geen garantie. 

Indien uw voorkeur van dusdanig belang is dat uw boeking ervan afhangt, adviseren wij u om hier vooraf per e-mail contact met onze Service Desk over op te nemen.

Kan ik mijn huisdier meenemen? Ieder bungalowpark heeft zijn eigen beleid met betrekking tot huisdieren. Sommige bungalowparken laten geen huisdieren toe en in andere gevallen hangt dit af van het geboekte accommodatietype. Daarnaast wordt er in de meeste gevallen een vergoeding gevraagd voor het meebrengen van een huisdier. De kosten hiervoor vindt u terug op de detailpagina van het betreffende bungalowpark en accommodatietype. Neemt u een huisdier mee? Meld dit dan altijd bij uw reservering om problemen (of extra kosten) ter plaatse te voorkomen.

Met onze Huisdier Specials mag jullie hond gratis mee. Bekijk hier alle bungalowparken die een Huisdier Special aanbieden

Voor meer informatie over de huisdiertoegankelijkheid van het bungalowpark van uw keuze kunt u per e-mail contact met onze Service Desk over op te nemen.

Waar kan ik terecht met vragen over de beschikbaarheid van een accommodatie? De actuele beschikbaarheid kunt u via onze website controleren op de detailpagina van het door u gekozen bungalowpark. De beschikbaarheid van een accommodatie kan per dag, zelfs per moment, verschillen. Indien er geen accommodaties getoond worden op de door uw gekozen datum, zijn er geen accommodaties beschikbaar.

Hoe kan ik contact opnemen met BungalowSpecials.nl? Kijk hier voor de actuele openingstijden en contactmogelijkheden van onze Service Desk.

naar boven

Alles over reserveren

Hoe gaat de reservering in zijn werk? Heeft u een bungalowpark of accommodatie gevonden die aan uw wensen voldoet? Dan kunt u deze zelf via de website reserveren of contact met ons opnemen.

Wilt u via de website reserveren? Kies dan het bungalowpark en het accommodatietype op de door u gewenste datum en klik op reserveer. Volg alle stappen en uw reservering is zo gemaakt. Binnen een half uur na het reserveren (zowel via het internet als telefonisch) wordt er een e-mail naar u gestuurd ter bevestiging. Het reserveringsnummer geldt als bevestiging. 

Geen bevestiging ontvangen? Dan adviseren wij u per e-mail contact met onze Service Desk op te nemen.

Is het ook mogelijk om direct bij het bungalowpark te reserveren? Nee, de aanbiedingen op BungalowSpecials.nl zijn alleen via deze website te reserveren. Wij bieden vele accommodaties tegen de laagste prijs. Bekijk alle voordelen op de pagina met beloftes van BungalowSpecials.nl.

Is het mogelijk om meerdere verblijfsperiodes achter elkaar te reserveren? Ja, dit is mogelijk. Wanneer deze optie niet beschikbaar is op de website, kunt u hier per e-mail contact met onze Service Desk over opnemen.

Wat houdt ‘reservering op aanvraag’ in? Enkele accommodaties zijn niet direct te boeken en daarom uitsluitend op aanvraag te reserveren. Wilt u een accommodatie op aanvraag reserveren? Dan ontvangt u binnen 24 uur een bevestiging of uw reservering definitief doorgaat. Dit hangt af van de beschikbaarheid van het bungalowpark.

Bij iedere accommodatie staat duidelijk aangegeven of deze direct te reserveren is of op aanvraag gereserveerd moet worden.

Waar kan ik terecht met vragen over de beschikbaarheid van een accommodatie? De actuele beschikbaarheid kunt u via onze website controleren op de detailpagina van het door u gekozen bungalowpark. De beschikbaarheid van een accommodatie kan per dag, zelfs per moment, verschillen. Indien er geen accommodaties getoond worden op de door uw gekozen datum, zijn er geen accommodaties beschikbaar.

Is het belangrijk om de aankomsttijd door te geven bij de reservering? Gereserveerde accommodaties zijn op de dag van aankomst tot 18.00 uur gegarandeerd, tenzij anders is aangegeven. Indien u op de dag van aankomst na 18.00 uur in het bungalowpark arriveert, dient u het parkpersoneel hiervan voortijdig telefonisch op de hoogte te stellen. Zo kunnen zij de accommodatie vasthouden. Wanneer er al een aankomsttijd bekend is, dient u dit vroegtijdig aan te geven.

Op de meeste bungalowparken is de receptie de gehele dag geopend. Er zijn echter ook bungalowparken waar de receptie een beperkt aantal uren is geopend. Dit geldt met name voor de avonduren. Kijk op de bevestiging die u van het vakantiepark ontvangt naar de openingstijden van de receptie.

Vanaf welke leeftijd kan ik reserveren? De minimum leeftijd voor het boeken van een reservering is altijd 18 jaar, en in een aantal uitzonderingen 21 jaar. In het laatste geval wordt dit op de pagina van het vakantiepark extra vermeld.

Is het toegestaan om in groepsverband op het bungalowpark te verblijven? Wanneer u in groepsverband op het bungalowpark van uw keuze wilt verblijven (bijvoorbeeld met uw voetbalteam of vriendengroep) dient u dit voorafgaand aan het maken van de reservering te melden. Of het verblijf in groepsverband is toegestaan is afhankelijk van het bungalowpark. Op de detailpagina van het door u gekozen bungalowpark wordt aangegeven of het bungalowpark het verblijf van groepen jongeren accepteert.

Het kan zijn dat voor bedrijven andere voorwaarden gelden dan voor particuliere boekingen. Hierbij moet gedacht worden aan maximaal 1 klant per kamer, verplicht afnemen van eindschoonmaak en een maximum periode van boeken. Indien van toepassing, zal het vakantiepark hier na boeken over informeren.
Indien u als groep (niet in familieverband) op het vakantiepark verblijft, kan het vakantiepark een extra borg verzoeken.

U kunt voor meer informatie contact opnemen met onze Service Desk.

naar boven

Het belangrijkste: prijzen & kosten

Worden de prijzen bij BungalowSpecials.nl per persoon of per accommodatie berekend? De huurprijzen worden via BungalowSpecials.nl per accommodatie weergegeven. Enkele verplichte en optionele toeslagen worden echter wel per persoon berekend. De totale prijs van uw verblijf is dus afhankelijk van het aantal volwassenen, kinderen en baby’s die in de accommodatie zullen verblijven. De getoonde vanaf prijzen zijn inclusief btw, exclusief reserveringskosten, verplichte toeslagen per persoon (per nacht) en een eventuele toeristenbelasting. De totale prijs wordt in een prijsopbouw berekend in de eerste stap tijdens het reserveringsproces.

Welke extra kosten worden er nog berekend bij de reservering? Naast de huurprijs van de bungalow en eventuele verplichte toeslagen zoals schoonmaaktoeslag, bedlinnen, toeristenbelasting en overige heffingen worden er per reservering reserveringskosten in rekening gebracht. De hoogte van deze reserveringskosten is afhankelijk van het door u geboekte bungalowpark. 

De getoonde prijzen zijn exclusief een eventueel af te sluiten annuleringsverzekering. Daarnaast zijn er per bungalowpark optionele extra’s bij te boeken zoals het opmaken van de bedden, eventuele huisdiertoeslagen en overige extra’s zoals een kinderbox of kinderstoel.

Zijn belastingen bij de kale huurprijs van de accommodatie inbegrepen? Doorgaans zijn de getoonde huurprijzen exclusief toeristenbelasting en overige heffingen, zoals schoonmaakkosten en milieuheffingen. De kosten hiervan variëren per bestemming en/of bungalowpark. De getoonde huurprijzen zijn inclusief BTW. Meer informatie over de hoogte van de verplichte toeslagen vindt u terug op de detailpagina van het betreffende bungalowpark. Daarnaast wordt in de prijsopbouw van uw reservering een overzicht getoond van de totale kosten van uw reservering.

Toeristenbelasting
Gemeentes kunnen belasting opleggen aan bezoekers van de gemeente, die daar niet inwonend zijn. Dit wordt ook wel toeristenbelasting genoemd. Deze belasting wordt niet direct aan de gemeente betaald, maar wordt gerekend door het bungalowpark waar u verblijft. Het bungalowpark betaalt vervolgens de belasting aan de gemeente. Toeristenbelasting is niet van toepassing als u inwoner bent van die gemeente.

Of er toeristenbelasting wordt gerekend, is afhankelijk van de bestemmingsgemeente. Vele gemeentes rekenen een toeristenbelasting per persoon per nacht. De hooge van deze belasting varieert per bestemming en/of bungalowpark. De getoonde prijzen op BungalowSpecials.nl zijn exlusief een eventuele toeristenbelasting. Meer informatie over de hoogte van de eventuele extra belasting vindt u terug op de detailpagina van het betreffende bungalowpark.

Gemeentes kunnen toeristenbelasting per persoon per nacht rekenen, maar het is ook mogelijk dat de belasting per accommodatie, per nacht of per reservering gerekend wordt.  

Worden er reserveringskosten berekend? Ja, voor elke reservering worden er reserveringskosten in rekening gebracht. De hoogte van deze reserveringskosten is afhankelijk van het door u geboekte bungalowpark. Deze kosten betaalt u, net als de rest van de reserveringssom, aan het door u geboekte bungalowpark. U betaalt de reserveringskosten dus niet rechtstreeks aan BungalowSpecials.nl.

Prijzen van accommodaties kunnen per dag verschillen; hoe kan dat? De prijzen van de aangeboden accommodaties zijn opgebouwd uit flexibele tarieven. Bungalowparken kunnen 24 uur per dag hun prijzen en beschikbaarheid aanpassen op BungalowSpecials.nl. De actuele prijzen en beschikbaarheid vindt u terug op de detailpagina van het betreffende bungalowpark.

Wanneer krijg ik mijn waarborgsom terug? Bij sommige bungalowparken wordt om een waarborgsom gevraagd. De hoogte van de eventuele waarborgsom kunt u terugvinden in de factuur die u van het bungalowpark ontvangt. Wanneer de accommodatie conform de schoonmaakvoorschriften van het bungalowpark is achtergelaten en er geen bedragen of schade meer openstaan bij het vakantiepark, stort het bungalowpark de waarborgsom zo snel mogelijk terug op uw rekening. Doorgaans ontvangt u de waarborgsom uiterlijk 14 dagen na afloop van uw verblijf.

naar boven

Op maat gemaakte Specials en extra's

Wat zijn (Korting)Specials? BungalowSpecials biedt zo veel mogelijk korting en voordeel aan. Deze unieke aanbiedingen zijn geselecteerd en heten daarom dan ook Specials. Deze acties bestaan bijvoorbeeld uit een torenhoge last minute korting, de gegarandeerd laagste prijs voor uw bungalow of een gratis verblijf voor uw huisdier(en). De exacte hoogte van de korting op de huurprijs wordt weergegeven in de prijsopbouw van uw boeking en is zichtbaar zodra u het correcte aantal personen invoert.

Kom ik in aanmerking voor korting op mijn boeking? BungalowSpecials biedt diverse Specials aan waarbij u kan profiteren van unieke kortingen. De exacte hoogte van de korting op de huurprijs wordt weergegeven in de prijsopbouw van uw boeking en is zichtbaar zodra u het correcte aantal personen invoert. Afhankelijk van de periode waarin u boekt, komt u mogelijk in aanmerking voor vroegboekkorting dankzij onze VroegBoekSpecials of last minute korting dankzij onze Last minute Specials.

Bij Jonge Gezinnen Specials is er jonge gezinnenkorting van toepassing. Bij SeniorenSpecials is er sprake van seniorenkorting. Wanneer dit het geval is, wordt er bij het boeken om de geboortedatum van de jongste- of oudste persoon uit het reisgezelschap gevraagd. Dit hoeft niet de hoofdboeker te zijn. Vervolgens wordt de exacte korting berekend. 

Bij SecretSpecials geeft u uw aankomstdatum, de grootte van uw reisgezelschap en uw gewenste vakantiepark op. Het vakantiepark selecteert dan zelf een accommodatie voor u. Dit communiceert het vakantiepark zo spoedig mogelijk aan. Hierbij betaalt u gegarandeerd de laagste prijs voor deze accommodatie.

Bij HuisdierSpecials verblijft tijdens uw bungalowvakantie minimaal 1 huisdier gratis. Bij sommige vakantieparken gaat dit om 1 huisdier en in sommige gevallen om 2 huisdieren. Dit is per deelnemend vakantiepark afhankelijk en wordt in de prijsopbouw gedefinieerd.

ActieSpecials bestaan uit diverse acties waarbij hoge kortingen op uw verblijf worden verstrekt.
Bij Gratis-nachten-Specials betaalt u voor een bepaalde verblijfsduur en verlengt BungalowSpecials uw verblijf door in gratis extra overnachtingen te voorzien.


Kan ik kortingen combineren? Komt u voor meerdere kortingen in aanmerking? Dan berekenen wij voor u de hoogste korting, zodat u van de maximale korting profiteert.

naar boven

Informatie over mijn accommodatie

Kan ik een rookvrije en/of huisdiervrije accommodatie reserveren? Wanneer u zeker wilt zijn van een verblijf in een rook- en/of huisdiervrije accommodatie (bijvoorbeeld vanwege een allergie) raden wij u aan om per e-mail contact met onze Service Desk op te nemen, zodat onze medewerkers de beschikbaarheid en mogelijkheden voor uw speciale wensen kunnen nagaan.

Zijn er accommodaties beschikbaar voor minder validen? Sommige bungalowparken bieden speciale voorzieningen voor minder validen. Niet alle bungalowparken zijn volledig toegankelijk voor minder validen. Wij raden u daarom aan om per e-mail contact met onze Service Desk op te nemen, zodat onze medewerkers de beschikbaarheid en mogelijkheden voor uw speciale wensen kunnen nagaan.

Zijn huisdieren toegestaan in de accommodatie? Wanneer u een huisdier wenst mee te nemen kunt u op de detailpagina van het betreffende bungalowpark terugvinden of huisdieren zijn toegestaan. Vaak hangt het ook af van het type accommodatie dat u wenst te reserveren, dus raadpleeg ook de detailpagina van de accommodatie van uw keuze. 

Voor meer informatie over de huisdiertoegankelijkheid van het bungalowpark van uw keuze kunt u contact met onze Service Desk opnemen.

Beschikt de door mij geboekte accommodatie over een eigen parkeerplaats? De aanwezigheid van een parkeerplaats bij de accommodatie is afhankelijk van het door u geboekte bungalowpark. Een aantal van de aangeboden bungalowparken is geheel autovrij waardoor het vaak niet is toegestaan de auto bij de accommodatie te parkeren. Voor meer informatie over de aanwezigheid van een parkeerplaats kunt u terecht op de detailpagina van het bungalowpark. Vragen? Neem gerust contact op met onze Service Desk.

Kan er een extra babybed gereserveerd worden in de accommodatie? In veel accommodaties is er standaard een babybed aanwezig, maar dit verschilt per bungalowpark en accommodatietype. Kijk voor de aanwezigheid en eventuele meerprijs van een babybed op de detailpagina van het betreffende accommodatietype. U kunt ook contact opnemen met onze Service Desk via dit contactformulier.

Hoe weet ik welke specifieke faciliteiten aanwezig zijn in de accommodatie? De aanwezigheid van bepaalde faciliteiten, zoals een open haard of specifieke keukenapparatuur, zijn afhankelijk per bungalowpark en accommodatietype. Meer informatie over de aanwezigheid van deze specifieke faciliteiten kunt u vinden bij de omschrijving van de accommodatie. U kunt tevens contact met onze Service Desk opnemen.

naar boven

Hoe geef ik mijn voorkeuren door?

Kan ik mijn huisdier meenemen? Ieder bungalowpark heeft zijn eigen beleid met betrekking tot huisdieren. Sommige bungalowparken laten geen huisdieren toe en in andere gevallen hangt dit af van het geboekte accommodatietype. Daarnaast wordt er in de meeste gevallen een vergoeding gevraagd voor het meebrengen van een huisdier. De kosten hiervoor vindt u terug op de detailpagina van het betreffende bungalowpark en accommodatietype. Neemt u een huisdier mee? Meld dit dan altijd bij uw reservering om problemen (of extra kosten) ter plaatse te voorkomen. 

Voor meer informatie over de huisdiertoegankelijkheid van het bungalowpark van uw keuze kunt u contact opnemen met onze Service Desk via dit contactformulier.

Vanaf welke tijd kan ik inchecken? De specifieke tijden waarop u kunt inchecken en uitchecken zijn afhankelijk van het door u geboekte bungalowpark. Deze tijden staan vermeld op de detailpagina van het desbetreffende bungalowpark.

Kan ik een bungalow met een speciale voorkeur reserveren? Het is bij ieder bungalowpark mogelijk een speciale voorkeur door te geven. Bijvoorbeeld voor een specifieke ligging, de aanwezigheid van faciliteiten voor mindervaliden of de voorkeur voor een rookvrije en/of huisdiervrije accommodatie. De mogelijkheden hiervoor verschillen per bungalowpark en accommodatietype. Wij raden u daarom aan om bij een speciale voorkeur contact op te nemen met onze Service Desk via dit contactformulier. Onze medewerkers kunnen zo de mogelijkheden voor uw specifieke wensen nagaan.

Kan ik een rookvrije en/of huisdiervrije accommodatie reserveren? Wanneer u zeker wilt zijn van een verblijf in een rook- en/of huisdiervrije accommodatie (bijvoorbeeld vanwege een allergie) raden wij u aan om contact op te nemen met onze Service Desk via dit contactformulier, zodat onze medewerkers de beschikbaarheid en mogelijkheden voor uw speciale wensen kunnen nagaan.

Kan ik een voorkeur opgeven voor de ligging van de accommodatie? Het is bij ieder bungalowpark mogelijk een voorkeur op te geven voor een bepaalde ligging, bijvoorbeeld “dichtbij de parkfaciliteiten”, “aan het water” of “naast elkaar gelegen”. U kunt uw specifieke voorkeur opgeven bij de reservering door deze te plaatsen bij het kopje “vragen of wensen”. Voor de meeste van dergelijke voorkeuren worden voorkeurskosten in rekening gebracht, welke door het vakantiepark gefactureerd zullen worden.

Voor meer informatie over de mogelijkheden van uw specifieke wensen kunt u contact opnemen met onze Service Desk. Onze medewerkers kunnen zo de beschikbaarheid en mogelijkheden voor uw speciale voorkeur nagaan.

Kan er een extra babybed gereserveerd worden in de accommodatie? In veel accommodaties is er standaard een babybed aanwezig, maar dit verschilt per bungalowpark en accommodatietype. Kijk voor de aanwezigheid en eventuele meerprijs van een babybed op de detailpagina van het betreffende accommodatietype. U kunt ook per e-mail contact met onze Service Desk opnemen.

Kan ik een huisje direct aan het water boeken? Het is bij ieder vakantiepark mogelijk een voorkeur op te geven voor de ligging aan het water, indien hier ter plaatse voorzieningen voor zijn. U kunt uw specifieke voorkeur opgeven bij de reservering door deze te plaatsen bij het kopje “vragen of wensen”. Voor de meeste van dergelijke voorkeuren worden voorkeurskosten in rekening gebracht, welke door het bungalowpark gefactureerd zullen worden. Voor meer informatie over de aanwezigheid van een (vis)vijver kunt u terecht op de detailpagina van het desbetreffende bungalowpark.

U kunt tevens contact opnemen met onze Service Desk zodat onze medewerkers de beschikbaarheid en mogelijkheden voor uw speciale voorkeur kunnen nagaan.

Ben ik, bij het boeken van een vuurwerkvrij park, verzekerd van een vuurwerkvrij Oud & Nieuw? Is het door u gekozen park vuurwerkvrij, dan zal het park een vuurwerkvrij-beleid voeren. Helaas kunnen zij echter geen garanties geven over de mate waarin individuele reizigers dit respecteren. Daarnaast moet u er rekening mee houden dat het vuurwerkverbod alleen geldt voor het terrein van het vakantiepark en niet voor de omliggende omgeving.

naar boven

Hoe zit het met betalen?

Kan ik de kosten voor mijn verblijf vooraf betalen? De verblijfskosten bent u verschuldigd aan het door u geboekte bungalowpark. U bent geen kosten verschuldigd aan BungalowSpecials.nl. Vaak ontvangt u na het maken van de reservering binnen enkele dagen een factuur van het door u geboekte bungalowpark, afhankelijk van de aankomstdatum van uw verblijf. Voor meer informatie over de betaling kunt u direct contact opnemen met het door u geboekte bungalowpark. De contactgegevens van het bungalowpark staan vermeld op de bevestiging die u van BungalowSpecials.nl hebt ontvangen.

Wanneer moeten de verblijfskosten van mijn reservering worden betaald? De betalingsvoorwaarden verschillen per vakantiepark. Voor meer informatie over de betaling kunt u het beste rechtsreeks contact met het door u geboekte vakantiepark opnemen. In de meeste gevallen ontvangt u binnen enkele dagen na het maken van uw reservering een factuur van het bungalowpark. Indien er nog voldoende tijd is om de transactie te voldoen dient deze voorafgaand aan het verblijf te worden voldaan aan het bungalowpark. Het vakantiepark kan ook om een aanbetaling vragen. In de factuur wordt aangegeven op welke wijze u kunt betalen. Neem voor meer informatie over de betaling rechtstreeks contact op met het door u geboekte bungalowpark.

naar boven

Meer informatie over de bevestiging

Wanneer is de reservering definitief? De reservering is definitief wanneer u de laatste stap hebt doorlopen en op ‘definitief reserveren’ hebt geklikt. Binnen een half uur ontvang u hiervan per e-mail een bevestiging (en indien gewenst binnen enkele werkdagen per post). Vanaf dit moment kunt u ervan uitgaan dat uw reservering definitief is.

Let op: Wanneer u binnen een half uur geen e-mail ontvangen hebt, controleer dan uw ongewenste mail. Mocht ook in uw ongewenste mail de bevestiging niet te vinden zijn, dan raden wij u aan direct contact met onze Service Desk op te nemen. Om u snel te kunnen helpen is het van belang om de volgende gegevens aan ons door te geven:

* de naam waarop de reservering is gemaakt;
* de naam van het bungalowpark;
* de aankomstdatum;
* het reserveringsnummer (indien bekend). 

Wanneer ontvang ik een bevestiging van mijn reservering? Binnen een half uur na het reserveren ontvangt u een bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Wanneer u binnen een half uur geen e-mail ontvangen hebt, controleer dan uw ongewenste mail. Mocht ook in uw ongewenste mail de bevestiging niet te vinden zijn, dan raden wij u aan direct contact op te nemen met onze Service Desk via dit contactformulier. Om u snel te kunnen helpen is het van belang om de volgende gegevens aan ons door te geven:

* de naam waarop de reservering is gemaakt; 
* de naam van het bungalowpark; 
* de aankomstdatum; 
* het reserveringsnummer (indien bekend).  

Wat moet ik doen als ik geen bevestiging heb ontvangen? Bent u uw reserveringsbevestiging kwijt? U kunt hem gemakkelijk zelf opnieuw opvragen via onze contactpagina

Heeft u hem nooit ontvangen?
Wanneer u binnen een half uur geen e-mail ontvangen hebt, controleer dan uw ongewenste mail. Mocht ook in uw ongewenste mail de bevestiging niet te vinden zijn, dan raden wij u aan per e-mail direct contact met onze Service Desk op te nemen. Om u snel te kunnen helpen is het van belang om de volgende gegevens aan ons door te geven:

* de naam waarop de reservering is gemaakt;
* de naam van het bungalowpark;
* de aankomstdatum;
* het reserveringsnummer (indien bekend).

Ik heb de reservering definitief gemaakt, maar er wordt een foutmelding weergegeven. Wat moet ik doen? Wanneer er een foutmelding op de pagina verschijnt nadat u op ‘definitief reserveren’ hebt geklikt, neem dan direct contact op met onze Service Desk via dit contactformulier. In de meeste gevallen is de reservering gelukt, maar is de pagina waar de reservering bevestigd wordt verlopen. Wanneer u contact met ons opneemt, kunnen wij u informeren over de status van uw reservering.

Wat gebeurt er als het bungalowpark is volgeboekt? Het kan onverhoopt voorkomen dat er sprake is van een overboeking in het bungalowpark. In dit geval nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op en doen wij onze uiterste best een vergelijkbaar en passend alternatief te bieden. U bent uiteraard niet verplicht om op dit aanbod in te gaan. Bij een overboeking en het niet kunnen aanbieden van een alternatief worden alle eventueel vooraf betaalde kosten aan het vakantiepark teruggestort.

naar boven

Kan ik mijn reservering nog wijzigen?

Is een reservering naderhand nog te wijzigen? Om een reservering te wijzigen (bijvoorbeeld naar een andere aankomstdatum) kunt u hier gemakkelijk per e-mail contact met onze Service Desk over opnemen. Voor gebruik van dit lokale telefoonnummer worden (buiten de kosten van uw telefoongebruik) als vanzelfsprekend geen kosten in rekening gebracht. Wijzigingen zijn altijd op aanvraag en alleen mogelijk indien het bungalowpark hiervoor akkoord geeft. 

BungalowSpecials berekent geen wijzigingskosten. Wel kan het zijn dat het vakantiepark een extra bedrag in rekening brengt (afhankelijk van het soort wijziging). Mocht het vakantiepark kosten rekenen, dan worden de kosten vanzelfsprekend altijd met u overlegd.

Hoe kan ik de aankomstdatum van mijn reservering wijzigen? Wanneer u verhinderd bent op de geboekte datum kunt u per e-mail eenvoudig contact met onze Service Desk opnemen. Wijzigingen zijn altijd op aanvraag en alleen mogelijk indien het bungalowpark hiervoor akkoord geeft. 

BungalowSpecials berekent geen wijzigingskosten. Wel kan het zijn dat het vakantiepark een extra bedrag in rekening brengt (afhankelijk van het soort wijziging). Mocht het vakantiepark kosten rekenen, dan worden de kosten vanzelfsprekend altijd met u overlegd.

Hoe kan ik het aantal personen, het bungalowpark of aantal accommodaties wijzigen? Wijzigingen zijn alleen mogelijk indien het bungalowpark hiervoor akkoord geeft. Wilt u bijvoorbeeld een wijziging brengen in het aantal personen, het aantal accommodaties, het accommodatietype of geboekte bungalowpark? Neem dan eenvoudig contact met onze Service Desk op.

naar boven

Annuleren? We hopen natuurlijk niet!

Hoe kan ik een reservering annuleren? Via een link in de bevestigingsmail kan de betreffende reservering worden geannuleerd. Indien u deze e-mail niet heeft bewaard of alleen een bevestigingsbrief heeft ontvangen, kunt u contact met onze Service Desk opnemen.

Let op: het bungalowpark zal in de meeste gevallen annuleringskosten in rekening brengen. De hoogte van het verschuldigde bedrag is afhankelijk van het termijn waarop u annuleert. Wij adviseren om deze reden altijd om bij het maken van een reservering een annuleringsverzekering af te sluiten. Wij adviseren u tevens telefonisch contact op te nemen met onze Service Desk om te informeren of de reservering gewijzigd kan worden naar een andere datum. 

Wat is het verschil tussen annuleringsvoorwaarden en een annuleringsverzekering? Alle bungalowparken hanteren annuleringsvoorwaarden en deze verschillen per bungalowpark. In deze voorwaarden staat vermeld wanneer het bungalowpark kosten in rekening zal brengen bij een annulering. Een annuleringsverzekering is een verzekering tegen financiële schade ten gevolge van het annuleren van een boeking. Op dit moment kunt u op onze website voor sommige vakantieparken een annuleringsverzekering afsluiten. Wanneer u bij een annulering een rekening van het vakantiepark ontvangt, kunt u deze mits de annulering valt onder de annuleringsvoorwaarden, declareren bij Allianz Global Assistance. We zijn druk bezig om deze optie voor alle vakantieparken mogelijk te maken. Indien het afsluiten van een annuleringsverzekering niet mogelijk is bij het door u gekozen vakantiepark, bent u natuurlijk vrij om er zelf eentje af te sluiten bij een externe partij.

Kan ik een annuleringsverzekering afsluiten? Op dit moment biedt BungalowSpecials in samenwerking met Allianz Global Assistance voor sommige vakantieparken een annuleringsverzekering aan. We zijn druk bezig om deze optie voor alle vakantieparken mogelijk te maken. Indien deze optie niet mogelijk is bij het door u gekozen vakantiepark, bent u natuurlijk vrij om er zelf eentje af te sluiten bij een externe partij. Bent u benieuwd naar de polisvoorwaarden? Bekijk dan hier de voorwaarden voor de kortlopende annuleringsverzekering.

Hoe kan ik een claim indienen bij Allianz Global Assistance? Bij het maken van een reservering kunt u ervoor kiezen om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten via Allianz Global Assistance. Indien u uw reservering moet annuleren en het vakantiepark brengt hiervoor kosten in rekening, dan kunt u een claim indienen bij Allianz Global Assistance. Let op: U kunt alleen een claim indienen wanneer u een annuleringsverzekering via BungalowSpecials hebt afgesloten en wanneer uw claim onder de voorwaarden van Allianz Global Assistance valt. Via de volgende link kunt u online uw schade melden. Wilt u de schade op papier melden? Dan kan dat via deze link. Uw reserveringsnummer is uw polisnummer en uw serveringsbevestiging is het polisblad.

naar boven

Reisverzekering: alle informatie

Kan ik een reisverzekering afsluiten? Op dit moment biedt BungalowSpecials in samenwerking met Allianz Global Assistance voor sommige vakantieparken een annuleringsverzekering aan. We zijn druk bezig om deze optie voor alle vakantieparken mogelijk te maken. Indien deze optie niet mogelijk is bij het door u gekozen vakantiepark, bent u natuurlijk vrij om er zelf eentje af te sluiten bij een externe partij. Bent u benieuwd naar de polisvoorwaarden? Bekijk dan hier de voorwaarden voor de kortlopende reis- annuleringsverzekering.

Wat is het verschil tussen een annuleringsverzekering en een reisverzekering? Een annuleringsverzekering is een verzekering tegen financiële schade ten gevolge van het annuleren van een reis, bijvoorbeeld in geval van ziekte. Een reisverzekering is een verzekering tegen schade die wordt opgelopen tijdens de reis en vakantie, bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname tijdens de reis of als uw bagage is gestolen 

Hoe kan ik een claim indienen bij Allianz Global Assistance? Bij het maken van een reservering kunt u ervoor kiezen om een reis- en annuleringsverzekering af te sluiten via Allianz Global Assistance. Indien u uw reservering moet annuleren en het vakantiepark brengt hiervoor kosten in rekening, dan kunt u een claim indienen bij Allianz Global Assistance. Let op: U kunt alleen een claim indienen wanneer u een annuleringsverzekering via BungalowSpecials hebt afgesloten en wanneer uw claim onder de voorwaarden van Allianz Global Assistance valt. Via de volgende link kunt u online uw schade melden. Wilt u de schade op papier melden? Dan kan dat via deze link. Uw reserveringsnummer is uw polisnummer en uw serveringsbevestiging is het polisblad.

naar boven

Overige vragen over BungalowSpecials

Hoe gaat BungalowSpecials.nl om met persoonsgegevens? BungalowSpecials.nl respecteert en beschermt de privacy van alle gebruikers van de website en zorgt dat alle persoonsgegevens vertrouwelijk worden behandeld. Wij verzamelen verschillende gegevens waarmee wij de bezoeker een zo optimaal mogelijke dienstverlening bieden. Ook gaan wij zeer zorgvuldig met persoonsgegevens om. Daarnaast verstrekken wij de gegevens in geen geval aan derden. In het privacy statement wordt precies uitgelegd welke gegevens worden verzameld en wat wij met deze gegevens doen.

Hoe kan ik contact opnemen met BungalowSpecials.nl? Kijk hier voor de actuele openingstijden en contactmogelijkheden van onze Service Desk. 

Waar kan ik terecht met klachten? Klachten betreffende het bungalowpark (accommodatie of de faciliteiten ter plaatse) moeten altijd ter plekke in het bungalowpark worden gemeld. Het bungalowpark kan op dat moment de klacht in behandeling nemen.

Klachten over onze dienstverlening kunnen worden ingediend via dit formulier. Wij streven er naar om binnen 2 werkdagen een klacht in behandeling te nemen. Wij reageren uiterlijk binnen 14 dagen inhoudelijk op een klacht. Hiervan wordt een bevestiging verstuurd.

Kunnen wij de klacht niet voor u oplossen of bent u niet tevreden met de afhandeling van u klacht? Dan kunt u deze voorleggen aan de Geschillencommissie Thuiswinkel. Tevens kunt u uw klacht voorleggen aan de Geschillencommissie via het Europees ODR Platform.

Kan ik na mijn reservering mij beroepen op het herroepingsrecht? Nee, na een reservering via BungalowSpecials.nl kunt u zich niet beroepen op het herroepingsrecht. Voor diensten waarbij een reservering van toepassing is (zoals vervoer, horeca en vrijetijdsbesteding) geldt geen bedenktermijn. Het herroepingsrecht is daarop niet van toepassing. Dit betekent dat u niet gebruik kunt maken van het recht om onze producten kosteloos binnen 14 dagen te retourneren. Bekijk ook de algemene voorwaarden van BungalowSpecials.nl.